maandag 14 april 2014

11 april 2014 - Geld tellen voor Thailand


Geld tellen voor Thailand
Mijn nichtje, Maaike (tevens bonusdochter van Goris), zit op het VWO in Oud-Beijerland. Op 17 juli vertrekt zij voor een schoolproject naar Thailand. Dit project, De Willem Helpt, helpt met name kinderen in Thailand. Maaike, 23 medeleerlingen en 4 leerkrachten gaan o.a. helpen bij het bouwen van scholen en het uitdelen van eten en andere praktische spulletjes. Om mee te mogen, moet Maaike vóór vertrek een minimaal bedrag inzamelen van € 1.875,00. Een gedeelte hiervan is voor het bekostigen van haar reis, de rest komt ten goede van dit project. Toen ik hoorde van haar plannen, leek het mij leuk Maaike te volgen in de aanloop naar haar vertrek. Ik ben gewoon nieuwsgierig naar hoe deze vijftienjarige dit beleeft, wat haar verwachtingen zijn en hoe ze dit met elkaar aanpakken en voorbereiden. Twee jaar geleden namelijk hebben Trinke en ik met Maaike een Vision Board gemaakt. =>
We hebben toen gekeken of we samen met haar een studiekeuzerichting konden verbeelden. Hoewel het op die leeftijd moeilijk genoeg is een blik in de toekomst te werpen en haar studiekeuze in de loop van de jaren weer veranderd is, scheurde en plakte zij toen wel een flink aantal plaatjes van kinderen in ontwikkelingslanden op haar Vision Board. Het is des te leuker om te horen dat deze collage nu toch van pas kwam om haar motivatie voor de aanmelding voor dit project kracht bij te zetten. Toch een vooruitziende blik gehad, Maaike?

Inmiddels hebben Jaco en ik een "zakelijk" gesprek gehad met Maaike. We hebben afspraken gemaakt over hoe we haar zouden volgen, wat we van haar verwachten, hoe ze ons op de hoogte kan houden etc. Natuurlijk zetten wij daar als tegenprestatie een sponsorbedrag tegenover. En omdat alle beetjes helpen, heeft Maaike vandaag ook bij ons in de winkel een collectebusje op de balie gezet.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.